Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys tukee rakennuskannan ylläpitoa.

Kun ostat remontointi- tai kunnostuspalveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan työkuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.

Kotitalousvähennystä saa myös remonttitöistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi niitä tällöin maksaa.

Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen saat remontin tilaajana merkittävää säästöä. 

Vuonna 2021 määrä on 2250 €/henkilö/vuosi. Voitte puolisosi kanssa vähentää kumpikin 2250€, eli yhteensä 4500€.
Kotitalousvähennyksen voi käyttää tavanomaiseen kodin kunnossapito- ja perusparannustyöhön, kuten kattoremonttiin tai ulkoverhouksen maalaukseen.

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos työ tehdään

· omassa kodissa

· vapaa-ajan asunnossa

· vanhempien tai isovanhempien kodissa

· vanhempien tai isovanhempien vapaa-ajan asunnossa

Asuntoa ei tarvitse omistaa, asuminen tai oma käyttö riittää.

Kotitalousvähennys on 40 % tehdystä työn osuudesta, jos työn on tehnyt ennakonperintärekisteriin merkitty yritys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöä kohden.

Esimerkki

Ostat yhdessä puolisosi kanssa kotiisi kattoremontin. Kustannuksia katon uusimisesta kertyy yhteensä 16500€. Materiaalin osuus kustannuksista on 6600€. Eli kotitalousvähennyksen alaista kustannusta työstä on 9900€. Verotuksessa vähennettävää on 40% eli 3960€. Kumpikin puolisoista on oikeutettu kotitalousvähennykseen. Omavastuuosuuden (100€/hlö) jälkeen molemmille teille jää vähennettävää 1880€.

Lisätietoa saat Matilta ja Verohallinnon sivuilta. Ajatuksia, miten kotitalousvähennys hyödyttää yhteiskuntaa, löytyy blogista.

Luotettava kumppani