Ulkomaalaus ajallaan pitää talon terveenä

Ulkomaalaukset ja huoltomaalaukset seinille ja katoille

Ulkomaalaus talosi suojaksi

Pyydä meitä tarkastamaan kotisi ulkomaalauksen kunto. Saat paikallisesti tunnetun, luotettavan ammattilaisen arvion. Emme myy turhia remontteja.

Selvitämme talosi aiemman maalipinnan tarvittaessa laboratoriotesteillä, ja valitsemme sopivat maalit. Käytämme kotimaisia maaleja milloin se vain on mahdollista.

Suunnittelemme maalauksen kotisi ilmettä kunnioittaen. Paikallisten maalariemme huolellinen työnjälki takaa onnistuneen ja kotiasi pitkään suojaavan maalipinnan. 

Teemme talojen ulkoseinien ja kattojen maalaukset Joensuussa ja koko Pohjois-Karjalan alueella. 

Ulkomaalaus pidentää ulkoverhouksen käyttöikää

Ulkomaalaus suojaa seinät kosteudelta

Talon ulkomaalaus kannattaa tehdä ajoissa. Ulkomaalauksen hyödyt talolle ovat suuret. Maalipinnan tehtävänä on suojata kotiasi niin vesisateelta kuin auringonpaisteeltakin. Se estää veden imeytymisen seinärakenteisiin ja homeongelmien syntymisen. 

Ulkoverhous tulisi maalata 10-15 vuoden välein, mutta viimeistään, kun seinä on haalistunut, maalipinta lohkeilee tai hilseilee tai seinässä on homepilkkuja tai kasvustoa. 

Ammattilaisen tekemä ulkomaalaus pidentää verhouksen käyttöikää antamalla seinille pitkäaikaisen suojan. Kun huolehdit talosi ulkomaalaukset ajoissa kuntoon, talosi ulkoverhous pysyy kunnossa ja talo terveenä.

Oikealla maalivalinnalla pitkäikäinen ja kaunis koti

Kotisi seinään ei kannata laittaa mitä maalia tahansa. Pahimmillaan vääri valittu maali voi hilseillä irti seinästäsi. Kotopalveluiden ammattilainen selvittää aina talosi seiniin aiemmin suditun aineen laadun, tarvittaessa vaikka laboratoriotesteillä. Sen jälkeen valitsemme seinään varmasti sopivan maalin kotimaisista vaihtoehdoista, jotka on suunniteltu kestämään suomalaisessa säässä vuoden ympäri.

Ulkomaalauksen avulla kotisi saa uuden ja kauniin ilmeen. Uusi maalipinta saa vanhankin puutalon näyttämään kuin uudelta ja nostaa talosi arvoa. 

Milloin on aika maalata talo?

 • Väri on haalistunut.
 • Maalipinta lohkeilee tai hilseilee.
 • Seinät näyttävät epäsiisteiltä.
 • Maalipinta on kulunut.
 • Seinässä on homepilkkuja tai kasvustoja.
 • Talo kaipaa uutta ilmettä.
 • Edellisestä maalauksesta on kulunut 10 vuotta.

Pidä kotisi terveenä – huolehdi ulkomaalauksista ajallaan

Kun ulkoseinät ja katto huoltomaalataan ajoissa, niiden käyttöikä
pitenee ja suuremman remontin tarve siirtyy. Lue hintaesimerkistä, paljonko katon ja ulkoseinien huoltomaalaukset maksavat.

Katon huoltomaalaus siirtää kattoremontin tarvetta

Tiilikaton pesu ja suojakasittely Ylamylly

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton maalaus lisää katon ikää antamalla suojan kosteutta, sammaloitumista ja pakkasvaurioita vastaan. Maalipinnasta huolehtiminen on kustannustehokasta, sillä se siirtää eteenpäin tarvetta suuremmalle kattoremontille. Maalaus vaikuttaa myös talon ilmeeseen. Kattosi näyttää uudelta ja siistiltä, mikä nostaa talon arvoa. 

Milloin tiilikatto kannattaa maalata?
 • Tehdaspinnoite on kulunut.
 • Tiilen pinnalle on kasvanut sammalta.
 • Tiili on ns. pakkasrapautunut jäähtyvän veden seurauksena.
 • Tiili kerää kosteutta ja muuttuu huokoiseksi.
 • Maalipinnassa ei ole vielä suuria vaurioita.

Peltikaton maalaus

Uusi maalipinta suojaa peltikattoa ja pidentää sen käyttöikää, eli lykkää suuremman kattoremontin tarvetta. Katon uusi maalipinta antaa kodillesi uuden, siistimmän ilmeen ja nostaa siten myös kotisi arvoa.

Milloin peltikatto on hyvä maalata?
 • Maalipinta on haalistunut.
 • Pinnassa on halkeamia.
 • Maalipinta hilseilee.
 • Maalipinnassa ei ole vielä suuria vaurioita.

Miksi valita Kotopalvelut?

Maalaus vai uusi ulkoverhous?

Jos puupinta on kunnossa, eikä kotisi tarvitse lisäeristeitä tai päivittämistä, talon ulkomaalaus kannattaa. Uusi maalipinta pidentää verhouksen käyttöikää ja siirtää suuremman remontin tarvetta

Ulkomaalaus riittää myös usein antamaan auringon haalistamalle talolle uuden, kauniin ja raikkaan ilmeen, mikä nostaa kotisi arvoa.

Jos talon ulkoverhous on jo niin huonokuntoinen, ettei pelkkä maalaus tunnu riittävältä, kannattaa harkita suoraan ulkoverhouksen vaihtamista. 

Jos kotisi ulkopinnan kunto mietityttää, lue lisää ulkoverhouksesta. Muista, että Kotopalveluiden ammattilainen tulee mielellään antamaan ilmaisen ja luotettavan arvion.

Koto-Rahoitus ulkomaalaukseen

Sijoita kotisi seinien pitkään ikään. Koto-Rahoitus on joustava rahoitus remonttikuluihin. Rahoituksen tarjoaa OP. 

Lataa huoltomaalauksien hintaesimerkit