Kannattaako yläpohjan lisäeristys?

Nousen tikkaita viiden metrin korkeuteen. Toisessa kädessäni on leka. Kohta seison räystäslinjalla ja koetan koputella yli kolmenkymmenen sentin paksuista jääpatjaa palasiksi. Lyön liian lujaa, leka osuu kattoon. Pelästyn. Tuliko reikä?

Siirryn tikapuilta katolle. Seison lappeen ja potkurännin taitteessa. Vatsassa tuntuu ikävältä ja jalat huteralta. Tajuan olevani tilanteessa, jossa kenenkään ei pitäisi olla. Koetan henkeni kaupalla korjata tilannetta, jota ei pitäisi olla.

Heitän lekan maahan. Siirryn takaisin tikapuille ja laskeudun maahan. En pudonnut, en loukkaantunut – tällä kertaa. Jään miettimään miten saisin katon vuodon loppumaan.

Varma merkki eristyksen puutteellisuudesta on sinänsä kauniit jääpuikot räystäällä. Merkittävää lämpövuotoa voi olla, vaikka sulamista ei puikoiksi tai jääpatjaksi asti tapahtuisikaan.

Lämpövuoto on ainakin kahdella tapaa huono asia. Jääpato katolla altistaa vesivuodoille ja sen myötä puutteellinen eristys luo riskin rakenteiden vaurioitumiselle. Toisekseen – lämpö maksaa. Puutteellinen eristys käy suoraan kukkaroon. Karannut lämpö on turhaa kulunkia.

Suurin tappio kuitenkin syntyy, jos jääpuikkoja- ja patjoja poistaessa rikkoo itsensä. Kattoja ja eristeitä saa rahalla. Terveyttä ei rahallakaan.

Lisätietoa kattoremontista https://kotopalvelut.fi/kattoremontti-pohjois-karjala/

Mikko Juvonen
mikko.juvonen@kaske.fi
p. 040 726 1242

2 ajatusta aiheesta “Kannattaako yläpohjan lisäeristys?”

    1. Olga Rissanen

      Kiitos kommentista. Kattokin vanhenee ja uusimisen aika tulee joskus eteen. Kattoremontin yhteydessä usein myös lisätään eristettä, jos kartoituksessa ilmenee tarvetta. Lämpövuodoista eroon pääseminen on olennainen osa kattoremonttia. Käymme mielellämme arvioimassa kattonne tilanteen ja halutessasi voit olla meihin yhteydessä.Yhteydenotto

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *